Internasjonal hjelpearbeider ny leder av Lørenskog SV

Abdel F. Burkan har lang erfaring fra internasjonalt hjelpearbeid i FN-systemet. Nylig ble han valgt til leder av Lørenskog SV.
Foto: Kjell Erik Berg
– Jeg er opptatt av sosial rettferdighet og solidaritet med dem som kjemper for sine rettigheter både nasjonalt og internasjonalt, sier Abdel Fattah Burkan, nyvalgt leder av Lørenskog SV.
50Shares

Burkan har lang erfaring fra internasjonalt hjelpearbeid i FN-systemet. Han har jobbet i Palestina, Sudan, Sri Lanka, Jordan og Hellas for henholdsvis FNs høykommisær for flyktninger, FNs hjelpeorganisasjon for palestinske flyktninger i Midt-Østen og FORUT (Solidaritetsaksjon for utvikling).

Hjelpe og beskytte flyktninger

Som internasjonal hjelpearbeider var han involvert i å gjenoppbygge hus og infrastruktur, jobbe med å bedre vann og sanitære forhold og å koordinere hjelpearbeidet i konfliktområder eller land som er rammet av naturkatastrofer.

– Oppgavene var enten å bistå FN-eksperter med å hjelpe og beskytte flyktninger og internt fordrevne, eller beslektede oppgaver i regi av freds- og hjelpeorganisasjoner, forteller Burkan.

Fra Jerusalem til Lørenskog

Til daglig jobber han som overingeniør innen vann og avløp i Nittedal kommune.

Abdel F. Burkan (1961) er født og oppvokst i Jerusalem. I 1994 kom han til Norge hvor han utdannet seg til sivilingeniør. Han er godt kjent i Lørenskog hvor han har bodd siden 2002.

Bukan har hatt ulike verv som tillitsvalgt i Tekna og som megler i Konfliktrådet. Burkan har vært medlem i Lørenskog SV siden 2010.