Telenor bygger ut i Burma

 
Foto: burma.no
Burmesiske myndigheter har bekreftet Telenor og det Qatar-baserte selskapet Ooredoo fikk konsesjon til å bygge mobilnett i landet.
0Shares

– Telenor har nå en unik mulighet til å bidra positivt, samt sette en etisk standard i Burma. Kommunikasjon, internett og bedre infrastruktur er noe alle i Burma ønsker velkommen. Jeg vet at Telenor har gjort et grundig forarbeid, og at de er klar over utfordringene i landet, sier Audun Aagre, daglig leder i Den norske Burmakomité i en pressemelding.

Burma er fremdeles ansett som et av verdens mest korrupte land, med tette bindinger mellom næringsliv og politisk ledelse. Burma har i dag ikke en regjering som har legitimitet i folket, gjennom frie og rettferdige valg.

– Selskapets enorme satsing i Burma vil derfor by på svært mange utfordringer som selskapet må ta på alvor. Korrupsjonen i det tidligere militærregimet vil være en av de største utfordringene, sier Aagre (bildet).

Lett å trå feil
Burma er et land preget av dyp mistillit. For en internasjonal aktør er det lett å trå feil. Inngående kunnskap om landet er helt nødvendig for å lykkes. Etniske og religiøse konflikter er aktualisert det siste året.

Komiteen har tidligere rådet Telenor til å tenke forsoning i alt de gjør i Burma, gjennom å ansette lokal arbeidskraft fra ulike etniske delstater og religiøs bakgrunn.

– Å arbeide for forsoning er ikke selskapers ansvar, men på dette feltet kan et selskap som Telenor bidra positivt, og vi mener det også er smart for businessen. Vi ser frem til å følge Telenor tett i årene som kommer, sier Aagre i pressemeldingen.