– Unyansert islamkritikk

 
Foto: Folketinget
Socialdemokratene er klare til å ta et oppgjør med muslimer som ikke anerkjenner danske verdier, sier partiets integreringspolitiske talsmann. Samtidig er han klar på at man må bygge broer med de som gjør dette.
0Shares

Talsmann Jacob Bjerregaard (bildet) sier dette samme dag som integreringspolitisk talskvinne i Danmarks største parti Venstre, Inger Støjberg, har skrevet en kronikk i Politiken om samme tema, melder Berlingske Tidendes nettutgave.

Kronikken har fått tittelen Jeg maler gjerne profeten på min husvegg. I den skriver Støjberg meget kritisk om muslimer som etter hennes mening “konstant motarbeider, er utilfredse, oppfordrer til å dra i hellig krig i Syria, begår æresvold eller -drap, og tråkker på våre verdier, vårt flagg og vår måte å leve på”.

– Unyansert
Sosialdemokraten Bjerregaard sier seg enig i mye av innholdet, men mener samtidig at Støjberg er for unyansert i sin kronikk.

– Vi er enige om at man skal følge danske verdier her i landet, sier han til Berlingske Tidende.

Ifølge Bjerregaard rammer også kronikken for bredt.

– Hun gjør ingenting for å skille mellom de muslimene som lever et fredelig liv, som jobber og passer på sine barn, og de som har et forstokket og konservativt syn på hvordan det er å leve i et moderne samfunn, sier han til avisen.