Svensk påtalemyndighet henlegger drapssak

Opptøyene i Husby på foråret antok voldelige former
Foto: Faksimile/Facebook
Påtalemyndigheten i Sverige henla etterforskningen av drapet på en 69 år gammel mann som ble skutt av politiet i Husby utenfor Stockholm i mai. Dødsfallet har blitt sett på som utløsende foropptøyer i drabantbyen.
0Shares

Etterforskningen på drapet av 69-åringen, som ifølge mediene skal ha utløst opptøyene i Husby, er blitt henlagt av svensk påtalemyndighet. Eva Finnes i påtalemyndigheten opplyser til VG Nett at skuddet ble avfyrt i nødverge.

Politimannen som avfyrte skuddet, nektet selv for å ha begått en forbrytelse, ifølge advokaten Johan Eriksson, skriver Aftenposten. I politimannens første forklaring opplyser han at 69-åringen døde på vei til sykehuset.

Hett i Husby
Selve drapet vekket reaksjoner hos befolkningen i Husby. Barn helt ned i 12-årsalderen var med på opptøyene. De skal ha satt fyr på biler, knust vinduer og kastet stein mot politi- og brannbiler. Husby-beboerne mente at politiet var rasistiske og behandlet dem dårlig. Politiet skal ha brukt ord som “ape” og “neger” i forbindelse med opptøyene som fulgte etter drapet, skriver Aftenposten. 

Det er ikke bra, men det er menneskelig.

Ifølge Aftenposten har politiet ikke bekreftet rasistisk språkbruk.

– Det er ikke bra, men det er menneskelig, sa politiets pressetalsperson Diana Sundin om slik språkbruk.