Saksøker amerikansk Idol for rasisme

 
Foto: akronwatson.com
American Idol og dets sponsorer risikerer å måtte betale 250 millioner dollar i oppreisning etter at ti afro-amerikanske eks-deltagere har saksøkt programmet for rasisme og forskjellsbehandling.
0Shares

Søksmålet, på hele 429 sider, ble levert til en domstol i New York tidligere i sommer.

Saksøkerne er de tidligere Idol-deltakerne Jaered Andrews, Corey Clark, Jacob John Smalley, Donnie Williams, Terrell og Derrell Brittenum, Thomas Daniels, Akron Watson, Ju`Not Joyner og Chris Golightly.

Alle saksøkerne er afro-amerikanske menn med kriminelle rulleblad, men selv om sakene mot dem ble henlagt, fikk de ikke delta i programmet, ifølge nettstedet Culturemap.

En regel for hvite, en annen for svarte
Akron Wattson (bildet), en av saksøkerne, var 23 år da han meldte seg på audition i den sjette sesongen av Amerikanske «Idol» i 2007.

Samme år ble nemlig 26-åringen arrestert for å ha oppbevart marihuana ulovlig. Selv om produsenten aldri nevnte denne hendelsen hevder Wattson at hans kriminelle bakgrunn var en utløsende faktor til at han ble kastet ut av «Idol».

I søksmålet skriver deltakerne videre at de føler seg diskriminert.

– Eiere, Idol-produsenter og sponsorer har en regel for hvite og en annen for oss mørkhudede, står det videre i søksmålet.