Kan “bytte” landslag

 
Foto: Frankie Fouganthin
Svensk-bosnieren og fotballstjernen Zlatan Ibrahimovic kan trekke på seg trøya til uoffisiell landslag.

Ifølge svenske Aftonbladet og den serbiske tabloidavisen Svet inngår den svenske fotballstjernens angivelige planer om et “bytte” som del av en uoffisiell landskamp mellom Serbia og Republika Srpska, en autonom landsdel i Bosnia-Hercegovina som har serbisk majoritet. 

Ibrahimovic (bildet) er selv født og vokst opp i Malmø, av foreldre fra eks-Jugoslavia som kom til Sverige som arbeidsinnvandrere. Hans far Sefik er bosnjak (bosnisk muslim; journ. anml.), mens moren Jurka er bosnisk-kroat. 

– Viktige tilskudd
Republika Srpskas fotballforbund ble stiftet i 1992, men hverken forbundet eller det nyopprettede landslaget er anerkjent internasjonalt. Likevel har landslagssjef Zeljko Buvac store planer for fremtiden. Ikke bare ønsker han å få Ibrahimovic, men også Sevillas Marko Marin, som har bosnisk-serbiske røtter, til å stille opp i de uoffisielle landskampene.

– Begge ville vært viktige tilskudd til laget. Marin er ikke i Joachim Löws (den tyske landslagstreneren; jour anml) planer. Når det gjelder Ibrahimovic..jeg mener, hele fotball-verden vet hva han er i stand til. Han er selvsagt en del av våre planer når han ikke er opptatt med spill med det svenske landslaget, sier Buvac til avisen.

Kampen skal avholdes en gang utover høsten. Foreløpig har ikke Ibrahimovic svart på Buvacs invitasjon, ifølge Svet.