Mistet livet etter motorstopp

Saharaørkenen, på grensen til Algerie.
Foto: Cernavoda/Flickr.com
87 nigerianske flyktninger døde da bilen deres brøt sammen i Sahara-ørkenen.
0Shares

– To kjøretøy satte kursen mot et av nabolandene. Men ett av dem fikk motorstopp og ti mennesker døde på tragisk vis, sa Garba Maikido, guvernør i Agadez-regionen i går til statlig fjernsyn ifølge timeslive.co.za.

I dag melder nrk.no at så mange som 87 mennesker er funnet døde. 48 barn, 32 kvinner og sju menn er funnet døde, skriver NRK. 

Selv om tallet på vestafrikanere som forsøker å nå Europa har falt de siste årene, er ruten gjennom Sahara-ørkenen fremdeles i bruk, ifølge nettavisen timeslive.co.za. Migranter fra regionen og fra mer fjerntliggende land tar seg til kysten hvor de krysser Middelhavet, ofte i usikre båter. Svært mange har druknet de siste årene.

50 fremdeles savnet
– Rundt 50 mennesker er fremdeles savnet og bare 15 ble reddet, la Maikido til i går. – Migrasjonen er en stor utfordring for regionen, hevdet han. 

Tidligere hadde Maouli Abdouramane, ordfører i byen Arlit, nord for hovedstaden Agadez, uttalt at overlevende hadde nådd byen og slått alarm overfor myndighetene. 

Migrantene la ut på sin reisen gjennom Sahara i midten av oktober, men spredte seg for å lete etter vann da kjøretøyet deres brøt sammen, ifølge Abdouramane. 

Ifølge FN har mist 30.000 mennesker flyktet via byen Agadez, nord i Niger, fra mars til august i år, skriver nrk.no.