Avpixlat-skribenter har minoritetsbakgrunn

 
Foto: Skjerdump/avpixlat.info
Kommunaltopper, kjemiprofessorer og bedriftseiere blitt avslørt som nettdebattanter i de kontroversielle forumene Avpixlat, Exponerat og Fria Tider av avisen Expressen. Nå viser det seg at også at et par av skribentene hos førstnevnte har selv innvandrerbakgrunn.
0Shares

– Romer stjäl “som korpar”.

Signert en nettdebattant som er jobber til daglig som sjef i et energifirma.

– Ni är kusin knull*re, därför har ni lågt IQ och ett helvete i era ruin länder.

Signert nettdebattanten “90wakeup90” på Avpixlat. Mannen eier og driver et transportfima, ifølge Expressen.

Eksemplene er flere og enda grovere. En av debattantene, den avtroppende Sverigedemokrat-politikeren Marie Stensby, forsvarte Anders Behring Breivik på et av de overnevnte nettforumene.

“Sverigevennlig nettsted”
Under slagordet “den oretuscherade bilden” beskrives Avpixlat som en blogg for formidling av nyheter og meninger. Avpixlat har ingen offisiell utgiver, men selv velger man å kalle seg for et “uavhengig og Sverigevennlig nettsted”.

Båndene til Sverigedemokraterna er også sterkt tilstede. Blant Avpixlats spaltister finner man SD-politikeren Mats Dagerlind, som også blogger og skriver for sitt partis avis SD-Kuriren, og som også fungerer som nettstedets talsperson.

– Et nettsted som trengs
Overraskende for mange er det kanskje at flere av medskribentene selv har innvandrerbakgrunn. Hera Lamppu Maduro, svenskfødt i Malmø av karibisk far og finsk mor, ble sommeren 2012 fjernet som gjestskribent av Skånska Dagbladet for sine sterkt kritiske synspunkter om innvandring. Samme år gikk hun også inn som medlem i Sverigedemokraterna.

45-åringens blogg, Sevedbloggen, har skapt sterk kontrovers. Her skriver Lamppu Maduro blant annet at bydelen Södra Innerstaden er “fortapt til muslimene”. Til nyheter24.se forteller hun at hun ikke er hele tiden enig i det som skrives på Avpixlat.

– Jeg kan noen ganger føler at de uttrykker seg klønete og ville selv ha lagt opp det litt annerledes. Likevel er Avpixlat et nettsted som virkelig trengs.

En populær svenskinder
– Hele Europa, og spesielt Sverige, må nå feie for egen dør før vi importerer mer problemer.

Slik er tonen fra skribenten Mrutyuanjai Mishra, svenskinder og i likhet med Lamppu Maduro også med fast bopel i Malmø.

Mishras virke strekker seg også ut på andre siden av Øresundsbroen. Han er spaltist i Jyllands-Posten og i tillegg styremedlem i Trykkefrihedsselskabet. Artiklene hans handler for det meste om islam i Pakistan og India, og om svenske innvandringspolitikk sett i forhold til den danske.