Verden rundt

Tysk flyplass åpnet bønnerom for muslimer

Düsseldorf flyplass: Ved utgangen der de fleste avgangene til Tyrkia, Midtøsten, Den arabiske halvøya og Nord-Afrika går fra, er det opprettet et nytt bønnerom
Foto: Creative Commons
Et bønnerom for muslimer er siste skudd på stammen av tilbud på flyplassen i Düsseldorf. 

Rommet kan man finne i sikkerhetssonen til utgang C. Det har sin forklaring: Denne utgangen er den mest brukte for flyvninger til Midtøsten.

Flyselskap som Turkish Airlines, Emirates, Air Berlin og Etihad flyr herfra blant annet til Tyrkia, Nord-Afrika, Gulf-statene og andre viktige steder i den arabiske og muslimske verden. Bare fra Gulfstatene besøkte i fjor over 63 000 mennesker delstatshovedstaden i Nordrhein-Westfalen. Det skriver det tyske nettstedet www.airliners.de. 

Å be de daglige bønnene hører til blant sentrale plikter i islam. De må utføres fast og med bestemte tidsintervaller og fremgangsmåter for de ulike bønnene. Det omtrent 30 kvadratmeter store bønnerommet, der menn og kvinner kan be atskilt fra hverandre, er ifølge flyplassledelsen et ideelt sted for å be uforstyrret og konsentrert. Det nye rommet har separate vaskefasiliteter for menn og kvinner og er åpent i hele flyplassens åpningstid. Det er Foreningen for muslimer i Düsseldorf som står som leietaker for rommet. Foreningen støttes av den tyrkiske menigheten i byen. 

I slutten av juni ble det også innviet et bønnerom på flyplassen Köln-Bonn, men det skiller seg ut ved å være åpent for folk fra alle religioner. 

Illustrasjonsbilde: klikk her.