Laleh reagerer på invitasjon

Den svenske artisten Laleh Pourkarim syntes ikke noe om invitasjonen hun fikk i posten
Foto: Flickr
Svenske Laleh Pourkarim mottok en invitasjon til premieren av kortfilmen "I am Reva", men invitasjonen vekker ubehagelige minner for 31-åringen.
0Shares
Latest posts by Koubang Mbilase Enyam (see all)

Allerede før visningen vekker filmen nå oppsikt, eller, det vil si premiereinvitasjonen til filmen. De inviterte har nemlig fått tilsendt det som skal forestille en avslått asylsøknad, skriver Dagbladet. 

Det får den svenske artisten Laleh Pourkarim (31) til å se rødt.

– Invitasjonen til #ghbfilmestival vekker ubehaglige minner. Jeg forstår hensikten og at man skal tåle litt for en god sak, men dette er litt som å sende en falskt kreftbrev til noen som nettopp har hatt kreft, skriver artisten til Instagram-bildet av invitasjonen.

Kom til Sverige som 12-åring
Laleh, som har gjort stor suksess i Skandinavia med låta «Some Die Young» flyktet fra Iran som barn. 

I dag utdyper Laleh kritikken på sin Facebook-side.

– Det er ikke alle i landet vårt som snakker perfekt svensk, og brevet kom i en konvolutt fra myndighetene og så veldig autentisk ut. Det var først i nederste del av brevet at det kom fram at det ikke var en «originalhandling» – et utydelig ord jeg har fått lære meg nå.

– Skulle jeg ha latt være å reagere negativt på brevet? Akseptert at det spiller på våre følelser, og huket meg i en slags takknemlig gest, som eks-papirløs for en god sak? Hvorfor ikke. Ja! Ja, jeg gjør det nå, men mitt «ja» kommer med en bismak, fortsetter hun.

Ikke alene om kritikken
Laleh er ikke alene om å reagere på invitasjonen. Filmfestivalens kunstneriske leder, Jonas Holmberg, sier ifølge Svenska Dagbladet at det er å gå for langt.

– Filmen handler om papirløses situasjon, og de vil vekke debatt rundt det. Men dette ble veldig feil, mener jeg.