Sosialdemokrat konverterte til Sverigedemokraterna

 
Foto: Skjermdump/YouTube
Lokalpolitiker i Malmø, Nima Gholam Ali Pour, har skiftet politisk beitemark.
0Shares

Gholam Ali Pour (bildet), som selv kom som politisk flyktning til Sverige fra Iran, var tidligere formann i sosialdemokratenes lokallag i Augustenborg i Malmø.

Ifølge Sveriges Radio forlater han partiet i protest i forbindelse med debatten om valget av Omar Mustafa til partiets landsstyre 7. april. Sistnevntes rolle i det Islamiska förbundet, og kritikken om at han skal ha invitert forelesere med homofobe og anti-semittiske sympatier. 13. april forlot Mustafa alle sine verv i partiet.

Hvorfor diskuterer vi ikke innvandring?
Til SD-kuriren forklarer han partibyttet på følgende måte:

– Jeg var i USA i løpet av sommeren 2013 på ferie. Imens pågikk den store “innvandringsdebatten” som splittet det republikanske partiet. Alle diskuterte innvandring i USA, alle hadde en mening om temaet og forslag til innvandringspolitikk.

– Jeg begynte å lure på hvorfor vi i Sverige har politiske saker, som innvandring, som vi ikke diskuterer. Jeg skrev mine meninger på Twitter og noen sverigedemokratene twitret tilbake. Ved hjemkomst til Sverige, valgte jeg å starte en blogg. Mange sverigedemokrater begynte å spre mine blogginnlegg. Når jeg bestemte meg for å følge opp sakene jeg blogget om så var det åpenbart at Sverigedemokratene var det rette partiet for meg, sier han videre.