Russland advarer mot “homo-propaganda” under OL

 
Foto: kremlin.ru/Russian Presidential Press and Information Office
Russlands visestatsminister Dmitrij Kozak advarer både publikum og idrettsutøvere mot å utnytte årets vinter-OL til å spre det han kaller "propaganda for homofili".

Vinterolympiaden i Sotsji åpner i morgen. I forkant av arrangementet har det vært mye negativ presse om arrangørlandet Russland. Spesielt gjelder dette loven som forbyr propaganda for utradisjonelle seksuelle relasjoner, som ble vedtatt i fjor, og har skapt internasjonale reaksjoner.

Internasjonale organisasjoner som blant annet Human Rights Watch hevder de har videobevis for at homofile, lesbiske og andre seksuelle minoriteter utsettes for verbal trakassering og fysisk vold som følge av at loven ble vedtatt.

Visestatsminister Dmitrij Kozak (midterst på bildet) understreker at det i samsvar med loven ikke er lov å spre “homoseksualitet blant mindreårige”, melder NTB.

– Folk kan propagere om sin seksuelle orientering blant voksne, men det er ikke nødvendig å blande inn barn. Jeg har allerede sagt dette mange ganger, uttalte visestatsminsteren til hjemlig og internasjonal presse i Sotsji tidligere i dag.

Samtidig avviser han at Russland diskriminerer mennesker på bakgrunn av seksuell orientering.

– Vi har ingen restriksjoner på borgernes rettigheter som følge av deres seksualitet.

Uberettiget kritikk
Russlands ambassadør i Norge, Vjatsjeslav Pavlovskij, vil ikke være med på at loven er diskriminerende eller åpner for forfølgelse av homofile. Han forklarer at han har sett noen motbydelige videoer hvor homofile mishandles, men avviser at gjerningsmennene går fri, slik aktivistene frykter.

– Vi skiller ikke mellom folk fra LHBT-samfunnet og andre. Dette er en forbrytelse begått mot et enkeltmenneske, uavhengig av om vedkommende tilhører en seksuell minoritet eller ikke. De som står bak, vil bli strafferettslig forfulgt i henhold til russisk lov, sier ambassadøren til VG Nett.