Netthets og rasisme etter EM-finale

England-spillerne Marcus Rashford, Jadon Sancho og Bukayo Saka er blitt utsatt for rasistisk hets på sosiale medier etter finaletapet mot Italia i EM-finalen.
Etter Englands finaletap i EM har det haglet med rasistiske kommentarer mot tre straffeskyttere. FA. det engelske fotballforbundet, og politikere har fordømmet hetsen.
25Shares

Ungguttene Marcus Rashford, Jadon Sancho og Bukayo Saka som ble de store syndebukkene da Italia kunne juble etter straffesparkkonkurransen under søndagens EM-finale, ifølge Nettavisen.

Engelskmennene på henholdsvis 23, 21 og 19 år har i etterkant fått massiv kritikk fra engelske supportere, og mye av kommentarene man finner på sosiale medier er grusomme rasistiske ytringer.

Nå har FA kommet ut med en pressemelding omkring de tragiske handlingene.

– FA fordømmer sterkt alle former for diskriminering og er forferdet av de rasistiske kommentarene som har blitt rettet mot noen av våre England-spillere på sosiale medier.

Skal etterforskes av politiet

Ifølge Nettavisen vil forbundet fortsetter sin uttalelse med å fortelle at saken vil bli tatt videre.

– Vi kunne ikke vært klarere på at mennesker som står bak slik oppførsel, ikke er ønsket som supportere av dette laget. Vi skal gjøre alt vi kan for å støtte de spillerne det gjelder, og håper de involverte får den strengeste straffen som er mulig å få. Vi oppfordrer myndighetene til handle raskt, og gir de en riktig straff som gjør at slike handlinger får konsekvenser, skriver forbundet videre.

London-politiet har også bekreftet at forholdet vil bli tatt videre, for å finne gjerningsmennene som står bak.

– Vi har fått med oss de rasistiske kommentarene som er sendt til fotballspillerne etter EM-finalen. Dette er totalt uakseptabelt og vil ikke bli tolerert, og vil etterforskes videre.

Støtte fra statsministeren

Storbritannias statsminister Boris Johnson tok også til sosiale medier for å legge sin avsky over kommentarene mot de engelske spillerne.

– Det engelske laget fortjener å bli hyllet som helter, ikke rasistisk diskriminert på sosiale medier. De som har skyld i disse handlingene burde skamme seg, skriver Johnson på sin egen Twitter-profil.

Ifølge Sky News har også prins William kommet med en uttalelse angående situasjonen.

– Jeg ser på det som har hendt mot de engelske spillerne med avsky, og alle de som har gjort det, bør stå ansvarlige.