– Fremmedfrykt og høyreekstremisme vant frem

Gyllent Daggry har hatt markeringer flere steder i Hellas den siste tiden.
Foto: Alba Christiansen http://www.flickr.com/photos/[email protected]/7263580538
– En av de mørkeste dagene i Europa siden andre verdenskrig. Slik oppsummerer konstituert redaktør i nyheter24.se, Victor Adolfsson, gårsdagens Europaparlamentsvalg.
0Shares

Han sikter både til at franske Front National, britiske UK Independence Party, Sverigedemokraterna og Dansk Folkeparti hadde gode resultater under valget til EU-parlamentet i Brüssel.

– Vi har også et erklært ny-nazistisk parti i Hellas, Gyldent Daggry som kommer inn med et par representanter. Til tross for at flere representanter er siktet for medvirkning til vold og trusler, og for at den greske greske statsadvoktane har erklært partiet som en kriminell organisasjon. I tillegg holder også Sannfinnene, ungarske Jobbik og østerrikske FPÖ koken, skriver han i en leder på nyheter24.se.

Siden de mest folkerike land får flest seter, så er det spesielt skummelt at ytre høyre er i framgang i land som Storbritannia, Frankrike og Tyskland. 

– Vi kan risikere en situasjon hvor et parti som Nasjonal Front vil få flere seter enn hele den svenske parlamentsbenken, og hvor de får innflytelse over viktige politikkområder, skriver Adolfsson til nyheter24.se.