Krysning mellom Slumdog Millionaire og Million Dollar Baby

 
Foto: Fri Film AS
I dokumentarfilmen Light Fly, Fly High møter vi den indiske jenta Thulasi, som drømmer om å leve et liv som profesjonell bokser. 

Filmen er produsert av Fri Film AS ved Susann Østigaard og Beathe Hofseth, hvor begge har fulgt Thulasi gjennom fire innholdsrike år.

Thulasi utvikler tidlig i livet en interesse for boksesporten. En mannsdominert sport i en mannsdominert kultur gjør hverdagen ekstra utfordrende når jenta skal i ringen.

Hun har flyttet fra sin biologiske familie og inn hos et ektepar som lar henne følge drømmene sine. Med lån hjelper de henne stadig vekk til å konkurrere utenbys. Med en farsfigur som ikke gjør alvor av å gifte henne bort, får hun rom for å utvikle talentet sitt.

Flere ganger har hun stått i ringen og slått den regjerende verdensmesteren, likevel trener hun enda i en liten, lokal klubb i delstaten Tamil Nadu.

Uberørbar
Som dalit (“uberørbar”) i India er mangelen på respekt tilstedeværende og å være jente gjør situasjonen enda vanskeligere når sjefen for bokseklubben truer henne med seksuelle tjenester for at hun skal få delta i mesterskap.

Mulighetene for å oppnå noe i livet er små for Thulasi men hun kjemper, hver dag, for å bli fri. Frihet er for henne å gjøre det bra innen boksing. Da kan hun få en statlig jobb og forsørge seg selv.

Korrupsjonen herjer fortsatt i India og kastesystemet er vedvarende i det sosiale systemet. For å oppå et fullverdig liv må hun skynde seg – i bransjen må hun fighte mens hun ennå er ung og sterk.

– I will never change my character. Not for anyone, som filmens hovedperson vil si.