Veldedighet framfor fyll og festing

Johannes Bangum og rektor ved skolen, Billa Mahmud.
Johannes Bangum (19) en helt for hundrevis av fattige barn i Ghana. Selv drømmer han om å bli venstrepolitiker.
0Shares

– For å si det klisjéaktig mener jeg at poenget i livet er å hjelpe andre. Hvis jeg kan hjelpe noen til å få utdannelse, så er dette nøkkelen til fremtiden for disse barna, sier Bangum til utrop.no

Det hele startet da mor og sønn dro til Ghana i regi av Projects Abroad. Her jobbet Bangum frivillig som lærer på en skole for barn som ikke hadde råd til utdannelse.

Billa Mahmud er rektor på denne skolen, og hans personlige engasjement inspirerte den unge gründeren.

– Billa gjør en fantastisk jobb for å utdanne disse barna, som ikke kunne gått på skolen uten økonomisk hjelp, sier han.

Rektoren låner nemlig ut penger til foreldrene til disse barna og får så vidt endene til å møtes for seg selv.

Etter at Bangum kom tilbake til Norge, bestemte han seg for å bidra og startet prosjektet Utdanning Uten Grenser (www.utdanningutengrenser.org) og jobber nå for å samle inn 360 000 norske kroner.

– Med 360 000 kroner får vi kjøpe egen eiendom til skolen, slik at de slipper skyhøye leiekostnader, forteller han.

Nå har de samlet inn 30 000 kroner ved å arrangere ulike happenings, alt fra quizkvelder i lokalmiljøet i Bærum til donasjoner. Styret i Utdanning Uten Grenser planlegger å komme i kontakt med idrettslag og skoler for å spre budskapet om skolehjelpen i Ghana.

Venstrepolitiker
– Jeg har veldig lyst å jobbe som politiker i Venstre. Jeg har vært mye aktiv i Unge Venstre og jobbet blant annet for Abid Raja under valgkampen. Nå skal jeg utdanne meg innen samfunnsøkonomi og fortsette å drive med politikk og veldedighet.

Johannes Bangum er kanskje ikke som de fleste andre på sin alder, når han nå velger å gi 50 prosent av lønnen sin til prosjektet.

– Hvorfor bruke penger på alkohol og fyll når jeg kan utdanne barn i Ghana? sier han.