Tilslutter seg Ekvatorprinsippene

Vil investere mer i grønn og fornybar energi: Eksportkreditt har ved å tilslutte seg til de internasjonale Ekvatorprinsippene forpliktet seg til å støtte prosjekter som tar mer hensyn til miljø og lokalbefolkning
Foto: nellis.af.mil
Eksportkreditt Norge støtter internasjonale initiativ for å fremme miljø og sosiale forhold.
0Shares

Eksportfinansieringsselskapet følger en rekke av sine samarbeidspartnere ved å ta del i et initiativ som skal sikre ansvarlighet og bærekraft innen finansiering av internasjonale prosjekter, melder NTB.

– Veldig mange av de internasjonale bankene vi samarbeider tett med er tilknyttet Ekvatorprinsippene, og vi ser at initiativet bidrar til å øke oppmerksomheten rundt sosiale forhold og miljø. Vi anser det derfor som et naturlig steg for oss å ta del i initiativet, sier administrerende direktør i Eksportkreditt Norge, Jarle Roth, til NTB.

“Etisk” forretningsdrift 
Ekvatorprinsippene har blant annet bidratt til å rette søkelyset mot sentrale miljøspørsmål og forurensning, samt øke oppmerksomheten rundt arbeidstakerrettigheter og forholdene for urbefolkning og minoriteter. Siden oppstarten i 2003 har 79 internasjonale banker i 34 land tilknyttet seg prinsippene.

– Ekvatorprinsippene er i tråd med våre kjerneverdier. Slike initiativ vil alltid få mer kraft ved at store aktører tar del, og vi håper vi gjennom vårt medlemskap kan være med på å fremme bærekraftig finansiering ytterligere i årene fremover. Spesielt i forhold til bygging og drift av skip og offshore rigger som utgjør en betydelig andel av vår portefølje, sier Roth til NTB.

FAKTA

Om Ekvatorprinsippene

Ekvatorprinsippene et sett med retningslinjer for å definere, vurdere og styre sosial og miljømessig risiko i prosjektfinansiering. Siden oppstarten i 2003 har 79 internasjonale banker i 34 land tilknyttet seg prinsippene, inkludert størstedelen av verdens ledende banker innen prosjektfinansiering. Herunder omfattes også prosjektfinansiering med totale kapitalkostnader på ti millioner dollar eller mer, samt rådgivning, mellomfinansiering og selskapslån knyttet til spesifikke prosjekter globalt og på tvers av alle industrisektorer.

Les mer om Ekvatorprinsippene på www.equator-principles.com