Storklubb utestengt etter rasismeepisode

Kan se langt etter triumf: Gremio-fansens rasistiske oppførsel på hjemmebanen Gremio Arena i Porto Alegre sørget for at laget er blitt kastet ut av den hjemlige cupen.
Foto: Cecilia Heinen
En brasiliansk idrettsdomstol har kastet fotballklubben Gremio ut av landets fotballcup etter at fansen utsatte motstanderlaget for rasistiske tilrop.
0Shares

Gremio-fansen ropte “apekatt” etter Santos-keeper Aranha i forrige ukes åttedelsfinale, som Gremio for øvrig tapte 0-2, melder NTB.

Returmøtet skulle vært spilt i Santos onsdag, men kampen ble utsatt inntil overnevnte idrettsdomstol hadde vurdert saken. Bestemmelsen ble til slutt at Gremio, som er en av Brasils største fotballklubber med flere hjemlige og internasjonale titler, ble kastet ut av turneringen og bøtelagt med 50.000 reais (i overkant av 140.000 norske kroner).

– Kjennelsen er det første i sitt slag. Fansen vil nå tenke seg om to ganger før de gjør noe slikt, vel vitende om at deres klubb kan bli straffet for slike handlinger, uttalte en svært fornøyd leder for idrettsdomstolen, Fabricio Dazzi, til BBC News.

Ikke kommentert
Fotballklubben har ifølge NTB ikke kommentert dommen, men utestengt flere av sine egne supportere. Blant annet har en person mistet jobben etter å ha blitt konfrontert med videobevis på rasistisk hets av motstanderlaget.

Brasil vedtok i 2010 sterke lover mot samtlige for former for diskriminering, og landets grunnlov gir lovhjemmel for harde straffer (spesielt bot og ubetinget fengsel) mot hatretorikk og rasistisk hets.