Innvandrere stifter politisk parti

Folketinget er drømmen: hit ønsker engang de dansk-pakistanske Ahmad-brødrene å komme inn med sine politiske kampsaker.
Foto: ft.dk/Anders Hviid
Tre dansk-pakistanske brødre har dannet et nytt parti som vil fokusere på innvandringspolitikk og danske verdier. Partiet skal hete Nationalpartiet.
0Shares

– Våre danske verdier er under angrep. Tidligere fellesnevnere som toleranse, respekt og åpenhet har forsvunnet, og i stedet blitt ertsattet av en retorikk med rasistiske undertoner.

Slik begrunner Kashif Ahmad overfor Politiken hvorfor han og brødrene i dag lanserer det nye poltiske partiet. Han legger til overfor avisen at samfunnsdiskursen i Danmark har gjort innvandrerne og deres etterkommere i økende grad til negative objekter.

 
Foto : altinget.dk

– Retorikken har blitt så ekstrem at vi må gjøre noe for å forsvare de samme verdiene som våre egne foreldre møtte da de kom til Danmark – et land vi er selv født og oppvokst i, og som vi anser som hjemlandet vårt.

Vil avskaffe 24-årsregelen
Nationalpartiet har naturlig nok ennå ikke eget partiprogram, men brødrene Ahmad har allerede utarbeidet hvilke kampsaker som skal frontes.

– 24-årsregelen bør avskaffes slik at alle har rett til å velge sin egen partner. Vi skal også stå opp for retten til å gå med religiøse symboler i det offentlige rom, som er en grunnlovsfestet rettighet, sier Ahmad til Politiken.

Tidligere har Ahmad vært aktiv i Hvidovre Liste. For å komme inn på Folketinget trenger Nationalpartiet imidlertid 20.000 underskrifter. Og det kan bli vanskelig å få til, advarer professor ved institutt for statsvitenskap ved Københavns Universitet, Anne Rasmussen.

– Selv med kjente ansikter i ledelsen blir Nationalpartiet nødt til å kjempe hardt for å få godkjent så mange underskrifter i løpet av så kort tid, for det er ikke lenge til neste valg, sier Rasmussen til Politiken.