Foreslår ebola-samarbeid med USA

Amerikanske styrker er blitt utplassert ulike steder i Afrika for å bistå i kampen mot ebola
Selv om forholdet mellom Cuba og USA har vært elendig siden handelsblokaden ble innført for mer enn 50 år siden, åpner det seg nå en ny mulighet for samarbeid: felles kamp mot ebola i Vest-Afrika.
0Shares

Nå har Cubas tidligere statssjef Fidel Castro foreslått en felles aksjon i samarbeid mellom Cuba og USA for å kjempe mot ebola-utbruddet i Vest-Afrika.

I en artikkel publisert i den offisielle cubanske avisen Granma uttaler Fidel Castro at ”[vi] med glede kan samarbeide med USA mot ebola-sykdommen i Afrika”.

Samtidig sa talskvinne i det amerikanske Utenriksdepartementet, Mary Haraf, at USAs regjering  ikke utelukker forslaget fra Fidel Castro, og hun minnet om at ifølge utenriksminister John Kerry er det nå nødvendig at store og små land har vilje til å bidra på en omfattende måte for å kjempe mot ebola.

Sendt mange leger
Cuba med bare 11 millioner innbyggere har allerede sendt 165 leger til Vest-Afrika og planlegger å sende 300 til snarest.

Samtidig har mer en 500 amerikanske soldater kommet til Liberia for å bygge helsesentre og tilby logistikk-hjelp. Ytterligere 115 soldater er utplassert i Dakar, Senegal, og koordinerer en luftbro som kobler sammen de områdene som er hardest rammet av ebola.

– Helsepersonell som reiser hvor som helst for å redde liv, selv om de kan miste sitt eget, er det største eksempel på solidaritet som et menneske kan tilby. Og særlig da man ikke har noen økonomiske forventninger, uttalte Castro i et intervju med avisen.

Linken til illustrasjonsbildet