Holdt burka-protest i niqab, hette og motorsykkelhjelm

 
Foto: Skjermdump/theguardian.com
Tre australiere som protesterte mot bruken av burqa i offentlige bygg prøvde å komme inn i parlamentet ikledd niqab, Ku Klux Klan-hette og heldekkende kappe med motorsykkelhjelm.
0Shares

Stuntet (se bildefaksimilet) fant sted nylig utenfor den australske nasjonalforsamlingen i hovedstaden Canberra, skriver theguardian.com.

Mennene, som er medlemmer i protestgruppen Faceless, kom seg til inngangen og sikkerhetskontrollen for så å bli bedt om å fjerne sine hodeplagg.

Gruppen skal ha gjort aksjonen for å teste ut sikkerhetsreglene i nasjonalforsamlingen på et tidspunkt hvor det hersker en debatt om heldekkende plagg i Australia. 

Kontroversen har fått nytt liv etter at Stephen Parry, parlamentspresidenten, gikk inn for å opphevet en tidligere beslutning som i praksis utestengte burqabrukere. Inntil da har personer i heldekkende plagg, ute av stand til å idetifisere seg selv, ikke fått lov til å komme inn i nasjonalforsamlingen grunnet sikkehetshensyn.

Gikk til valg på et “hvitt Australia”
Faceless har i sin hjemmeside gått for et burqaforbud i Australia og hevder plagget er “i strid med kvinners rettigheter “.

Trioen Sergio Redegalli, Nick Folkes and Victor Waterson hevder på det sterkeste at de ikke står for en islamofobisk, eller rasistisk agenda. 

– Vi er henholdsvis tilhengere av Party for Freedom, Australia First og de liberale. Ingen av oss støtter Ku Klux Klan i det hele tatt.

Samtidig skriver The Guardian at Waterson, eks-kandidat for det høyrepopulisitiske Australia First under det australske valget i 2013, skal ha gått til valg under slagordet “Ja, til et hvitt Australia”.

Redegalli, som er billedkunstner, lagde for en tid tilbake et veggmaleri i Sydney mot burqaer, mens Folkes har vært i lignende protestaksjoner før, blant annet mot en ramadanbasert reklamekampanje i en kjøpesenter i samme by.