Forbys å gå på utesteder

 
Foto: WikimediaCommons/DEN-TV
– Kvinners jobb er å være hjemme med ungene og strikke, sier separatistleder i Øst-Ukraina.
0Shares

Under et folkemøte tidligere i uken ble kvinner i den selverklærte og pro-russiskkontrollerte “Folkerepublikken Luhansk” presentert med de nye reglene, melder tv2.no.

– Kvinner må være skikkelige, siden deres jobb er å være hjemme med ungene, lage kaker og strikke. Enhver kvinne som blir sett på en kafé, et utested eller en nattklubb vil bli arrestert, proklamerte den lokale separatistkommandøren Aleksej Mozgovoj (bildet), i følge nyhetsbyrået ENEX.

En annen maskert mann som også satt på podiet sammen med Mozgovoi på folkemøtet gikk enda lenger og tilbød seg å voldta alle kvinner som trosset forbudet. Flere av de tilstedeværende tok etterhvert ordet og hyllet lederne for den nye loven.

“Løsrevet seg” fra Ukraina
Luhansk og omegnen har vært under pro-russisk separatistkontroll siden april i år, og regner seg selv som “løsrevet” etter en folkeavstemning som ikke er blitt godkjent av det internasjonale samfunnet.

Separatistkommandøren Mozgovoj, som regnes ifølge Radio Free Europe for å være Luhansk-regionens “nestkommanderende”, avsluttet folkemøtet med en advarsel til byens kvinner:

– Hvis dere vil være ærlige og trofaste mot deres ektemenn – bli hjemme med deres broderier. Hvis jeg ser en kvinne på en kafé eller en bar i morgen vil hun bli arrestert.