70 etiopiere druknet i Rødehavet

Tusenvis av båtflyktninger dør hvert år når de forsøker å krysse Middelhavet eller Rødehavet i menneskesmuglernes dårlige båter. På bildet: båtflyktnigner ankommer en havn 14. juni i år
Foto: Vito Manzari
Minst 70 etiopiere druknet etter at en smuglerbåt forliste på vei til Jemen.

Ifølge sikkerhetsmyndighetene i det vestlige Jemen var det hardt vær som var årsaken til ulykken.
Myndighetene i Taiz-provinsen fortalte til nyhetsbyrået AP at den lille båten sank etter kraftig vind og grov sjø utenfor al Makhaport-havet, melder VOA, Voice of America.

Menneskesmuglere bruker ofte sjøudyktige båter for å frakte desperate afrikanske migranter til Jemen, eller over Middelhavet til Italia. Følgen er at tusenvis av emigranter har mistet livet i forsøket på å krysse Middelhavet og Rødehavet, som blir sett som inngangsporter til Europa og Nord-Amerika.

Farligere enn noensinne
Ferden over havet blir stadig mer farefull. Tidligere i høst bestemte Home Office, det britiske utenriksdepartementet at redningsoperasjoner i Middelhavet i regi av EU ikke kan støttes av Storbritannia ettersom de vil “oppfordre flere til å komme”.  

I oktober i år erklærte også FNs høykommissær for flyktninger, Antonio Guterres, 2014 som det farligste året for reisende migranter og folk på flukt. Guterres oppfordret mottakerlandene til å ikke stramme inn sine grenser eller iverksette ytterligere tiltak som skal avskrekke migrasjon. 

– Sikkerhet og innvandring er bekymringer i alle land, men politikken kan ikke utformes slik at det går utover menneskeliv. Rike land kan ikke oppføre seg som inngjerdede samfunn. Unilaterale forsøk på å stenge grensene fungerer ofte mot sin hensikt, uttalte Guterres til news24.com.