Saudi-Arabia: Et gullbelagt IS

 
Foto: Wikimedia Commons
Hvorfor snakker ikke de som fordømmer IS om grusomhetene i Saudi-Arabia? spør Kunwar Khuldune Shahid i en kommentar i avisen Friday Times. 

Med aburde arrestasjoner og en orgie av henrettelser er det åpenbart at det saudiske rettsvesenet må reformeres, skriver Khuldune.

Khuldune forteller om Mohammed Bakr al-Alaawi, som ble henrettet for “heksekunst” i år av saudierne, noe som gjorde ham til den tredje mannen som har blitt henrettet for magiske evner siden 2011. “Å drive med heksekunst” er en av en lang rekke “forbrytelser” som kan straffes med døden i Saudi-Arabia. Myndighetene arresterte 215 personer mistenkt for magi i 2012, ifølge Khuldune.

En annen skjebne er Raif Badawi, en av grunnleggerne av “Saudi-arabiske liberalere”, en nettside som ble skapt for å være et offentlig forum for progressive stemmer. Han ble dømt til 10 års fengsel, 1000 piskeslag og en million riyaler i bot i mai 2014 av straffedomstolen i Jeddah.

Immunt mot kritikk
– Den sterke veksten i halshogginger i Saudi-Arabia har falt sammen med IS' oppkomst i Midtøsten og fremrykkingen deres inn i Sør-Asia. Dette har gjort en sammenligning av brutaliteten til de to aktørene uunngåelig. Man sitter igjen med spørsmålet om IS' halshogginger ville blitt møtt med den samme øredøvende stillheten hvis denne av de to islamske statene hadde kontrollert en femtedel av verdens oljeproduksjon, skriver Khuldune.

Menneskerettighetsbruddene til Saudi-Arabia kunne fylt et helt bibliotek, mener Khuldune.

– Men det åpenbare spørsmålet er hvorfor landet fortsatt er immunt mot kritikk fra den muslimske verden? Mens Vesten har geostrategiske interesser som bare kan ivaretas av et stabilt Saudi-Arabia – i det minste fram til 2017 når USA forventes å overgå Saudia-Arabia hva gjelder oljeproduksjon – hvorfor er ikke den muslimske verden opprørt over hva de selvutnevnte forsvarerne av islam gjør?

Legitimerer barbari
Khuldune mener Saudi-Arabia bruker islam for å rettferdiggjøre sine grusomheter.

– Likevel er det ingen som blunker når “nok et” menneske halshogges, piskes, steines eller knebles som kriminell for å ha en mening. Kongedømmet beskyldes ikke for å sverte islam, mens det er opprør og anskrik mot IS.

– Saudi-Arabia er et gullbeslått IS som har brukt svart gull for å legitimere barbari i mer enn et halvt århundre. Oljepengene har også bidratt til å finansiere de blodtørste Takfiri-deobandiene og deres heller fremgangsrike folkemord på sjiaer i Pakistan, Bahrain og nylig også i Indonesia, Malaysia og Egypt. Når det kommer til å bringe islam i vanry er det få aktører som kommer i nærheten av Saudi-Arabia.

Flertallet enig
Khuldune hevder den muslimske verden tier om de svært så synlige forbrytelsene til sin “leder”, og spør hvorfor det samtidig foregår en utrettelig kampanje for å støte ut IS, al-Qaida, Tehreek-e-Taliban Pakistan, Boko Haram osv når de ikke er annet enn “fislete imitasjoner av al-Sauds kongedømme”.

– Hvis IS ikke har noe å gjøre med islam, har neimen ikke saudierne mye å gjøre med islam heller. Både Saudi-Arabia og IS fremstiller islam som en ideologi fra 600-tallet som har lite å gjøre i det 21. århundret. Og skal man dømme etter de manglende reaksjonene fra et miljø som brenner sin egen eiendom på grunn av YouTube-videoer, er flertallet av muslimer enige, skriver han.