Flyktet igjen fra Iran

 
Foto: Skjermdump/noas.no
Familien Hekmatara er igjen på flukt etter at de ble sendt fra Farsund til Iran 15. januar i år.
0Shares

13-åringen og familien er nå i et naboland av Iran. Via e-post beskriver Negin overfor NRK sine opplevelser under den dramatiske flukten fra Teheran.

Familien engasjerte menneskesmuglere som tok de opp i fjellene. Negin skriver blant annet i mailen:

– Etter to eller tre dager ringte smuglerne på natta og sa vi skulle reise. Vi ble ført opp på fjellet. Der snødde det veldig mye og det var kveld. Soldater passet grensen, derfor sa smuglerne at vi måtte vente noen dager på fjellet. Å, nei. Vi har ikke noe mat, bare litt kjeks og vann, tenkte jeg.

– Sterk historie
13-åringen beskriver flukten som dramatisk. Etter at de hadde lurt seg unna grensekontrollen, ble hun plassert under en lastebil som skulle frakte henne videre. I mailen heter det videre:

– Jeg og en mann som var som en ninja gikk under lastebilen. Vi måtte ligge på magen. Jeg var redd, men jeg føler meg litt tøff når jeg tenker tilbake. Men i hvert fall måtte jeg sitte under der på siden av hjulene, på en metallstang. Så sa smugleren at jeg ikke skulle gå av før en annen mann kom under lastebilen og henta meg.

Janne Raanes, leder for Redd Barna i Norge, sier Negins historie kjenner hun igjen fra andre barn som har flyktet.

– Vi har hatt flere samarbeidsprosjekter om unger som har flyktet til Norge og har hørt om tap, flukt, redsel og savn, sier Raanes til NRK.