Nederlandsk ordfører krasst ut mot islamister

 
Foto: rnw.org
– Vi ønsker å ha med alle med i det jeg ser på som "vi-samfunnet". Hvis du ikke kan akseptere humorister som lager et magasin, så kan ikke jeg si annet enn "dra til helv%&#".

Slik har Rotterdams marokkanskfødte ordfører, Ahmed Aboutaleb, uttalt seg i en kommentar om terrorangrepene i Paris, ifølge The Daily Telegraph.

I videoen bruker Abotaleb, som er politiker for det nederlandske arbeiderpartiet, Partij van de Arbeid, et krasst og klart språk.

Videre ber han folk med jihadistiske holdninger om å reise vekk fra Nederland. Aboutaleb kom med sitt kompromissløse utfall på dagen som reaksjon på nyheten om at jihadistiske terrorister hadde stormet lokalene til det franske satirebladet Charlie Hebdo, og drept flere av medarbeiderne.

– Ja, det er uforståelig at du kan vende deg mot friheten. Og hvis du ikke liker frihet, så pakk kofferten og reis vekk.

Får støtte
Nederlandsk-marokkaneren ble i 2008 valgt, som den første med innvandrerbakgrunn fra et muslimsk land, til ordfører i landets nest største by. Aboutaleb innvandret til Nederland som 15-åring i 1976, og identifiserer seg selv som sekulær muslim.

Nå får han også støtte fra andre politikere for det frittalende utspillet, blant annet fra Londons ordfører Boris Johnson, som i et intervju med The Daily Mirror kaller Aboutaleb for “sin helt”.

– Her har vi en mann som går rett inn i sakens kjerne. Aboutalebs stemme er stemmen til opplysningstiden, en stemme i tråd med filosofer som Voltaire. Vi skal beskytte våre land mot disse jihadistkjeltringene, sa London-ordføreren i sin støtteerklæring.

Se videoen her for å høre Aboutalebs utspill (NB! kun på nederlandsk).

Linken til illustrasjonsbildet.