Vurderer våpenhjelp

 
Foto: U.S Department of Defense
USA vurderer å forsyne Ukraina med våpen til bruk mot russisk-støttede separatister.  
0Shares

NATOs militære øverstkommanderende, den amerikanske generalen Philip M. Breedlove, støtter ideen om å forsyne regjeringsstyrkene i Ukraina med våpen, skriver The New York Times.

Tanken om våpenstøtte er også i ferd med å vinne terreng i Washington, i Det Hvite Hus og hos Pentagon (bildet) skriver avisen videre.

Senest søndag kveld ble det meldt om nye, blodige kamper i landet. Vesten anklager også Russland for å ha skipet store mengder tunge våpen til separatistene i Øst-Ukraina, blant annet stridsvogner, rakettsystemer, artillerikanoner og pansrede kjøretøy.

Sålangt har USA, andre vestlige land bidratt med såkalt “non lethal” militært utstyr. Blant annet har man sendt nattkikkerter, skuddsikre vester, førstehjelpsutstyr og radarer som oppdager hvor separatistenes artilleri kommer fra.

– Selv om vi fortsatt legger vekt på å finne en diplomatisk løsning, vurderer vi alltid andre muligheter som kan bidra til å skape et rom for en framforhandlet løsning på krisen, sier en talskvinne for USAs nasjonale sikkerhetsråd, Bernadette Meehan, til New York Times.

Linken til illustrasjonsbildet