Unge amerikanske muslimer skutt ned

Chapel Hill i delstaten Nord-Carolina har fra før av hatt et godt rykte som en trygg universitetsby. Nå har drapet på tre syrisk-amerikanske studenter skapt sinne og sjokk.
Foto: Zach Stern
En familie på tre unge syrisk-amerikanere ble i morges norsk tid skutt og drept i sitt hjem i et rolig nabolag i universitetsbyen Chapel Hill.
0Shares

Ifølge The Independent ble de unge muslimene i alderen 23, 21 og 19, to kvinner og en mann, funnet skutt og drept på et leilighetskompleks i nærheten av University of North Carolina. 23-åringen var tannlegestudent ved universitetet og jobbet frivillig i en veldedig organisasjon som tilbyr tannpleie til syriske flyktninger i Tyrkia. 

En mann i 40-årene har blitt arrestert, mistenkt og siktet for drapene. Samtidig har folk reagert med sinne på skyteepisoden, og kalt det “et drap i ren henrettelsesstil” og for “islamofobisk hatkriminalitet”.

På sosiale medier legges det ut bilder av ofrene fra studietiden og mens de spilte basketball. Noen har sammenlignet skytingen i Chapel Hill med angrepet på Charlie Hebdo i Paris, mens andre har oppfordret USAs president Barack Obama og andre topp-politikere om å fordømme ugjerningen.

Sjokk og vantro
Skytingen har skapt sjokk og vantro i en by hvis motto er The Southern Part of Heaven, og som har vært en av de mest tolerante i Nord-Carolina. Chapel Hill har blant annet vært den første byen til å velge en afro-amerikaner og en åpen homofil mann som borgemestere. 

Flere beboere beskrev at de selv ikke var klare over hendelsen før politiet ankom, og meldte om kaotiske tilstander i kjølvanner av skyteepisoden.

– Vi fikk ikke se eller høre noe før politiet ankom, kunne beboeren fortelle til lokale medier, ifølge The Independent.

En annen kunne fortelle om redsel blant folk flest i Chapel Hill.

– Her er det flest studenter, forskere og familier. Vi har alltid levd her i troen om at Chapel Hill er en trygg by.

Selverklært ateist
Siktede i 40-årene har ved flere ganger postet religionskritiske kommentarer på nett og i sin Facebook side erklært seg selv som ateist. Mannen skal fremstilles for varetekt på onsdag etter at han like etter skyting meldte seg selv for politiet.

Linken til illustrasjonsbildet