Le Pen om Zlatan-uttalelser: – Forlat landet

 
Foto: Fotokollasje
Fotballstjernen Zlatan Ibrahimovics garderobeutbrudd, hvor han kalte Frankrike for et "møkkaland" falt lederen for det høyreradikale Front National tungt for brystet. 
0Shares

– Folk som mener Frankrike er et “møkkaland” kan bare forlate landet, uttalte Front National-lederen til tv-kanalen Europe1, skriver Aftonbladet.

Kontroversen har sin bakgrunn fra helgen, etter at Zlatans Paris St. Germain tapte en viktig bortekamp i Bordeaux i den franske ligaen. Svensk-bosnieren skal ha kommet med følgende raseriutbrudd i garderoben:

– Jeg har aldri sett en slik dommer i løpet av mine 15 år som proffspiller. Frankrike er et møkkaland som ikke fortjener en klubb som PSG.

Ble nødt til å beklage
Etterhvert kom reaksjonene. Frankrikes idrettsminister Patrick Kanner kom blant annet med en oppfordring til fotballstjernen om å be om unnskyldning. 

– Skuffelse over et tap rettferdiggjør ikke uttalelser av denne typen, uttalte idrettsministeren på Twitter.

Søndag kveld krøp altså 33-åringen til korset og beklaget for sitt utbrudd i PSGs hjemmeside. 

– Jeg ønsker å presisere at min uttalelse ikke var rettet mot Frankrike eller franskmenn. Jeg snakket om fotball og ikke noe annet. Vi tapte kampen, og jeg aksepterer det, men ikke at dommeren ikke følger reglene. Jeg forsnakket meg i kampens hete og vil be om unnskyldning hvis folk har blitt fornærmet, sa Zlatan via klubbens pressesjef.