Studentorganisasjon kastes ut etter rasistisk video

En rasistisk motivert video har skapt sterke reaksjoner ved campusmiljøet i universitetet i Oklahoma (OU).
Foto: Nicholas Benson/www.ottergoose.net
Studentorganisasjonen Sigma Alpha Epsilon (SAE) ved University of Oklahoma kjeppjages nå fra lærestedet etter at en video hvor deres medlemmer synger rasistiske sanger ble sluppet anonymt på nett.
0Shares

I videoen, som er tatt opp på en buss, synger medlemmene med svært rasistisk ordbruk at svarte aldri vil få bli med i organisasjonen. I videoen referer de også til lynsjing av afro-amerikanere.

– Jeg håper de tenker nøye gjennom hva de har gjort mens de pakker sakene sine, sier David Boren, rektor ved universitetet, til CNN.

Rektoren kaller videoen en skam, og har gitt medlemmene klar beskjed om at de må forlate huset tilhørende studentorganisasjonen innen tirsdag.

– Huset vil bli stengt, og spør du meg vil de aldri komme tilbake igjen.

Startet etterforskning
Sigma Alpha Epsilon er en landsomfattende studentorganisasjon i USA. Organisasjonen disponerer studenthus på forskjellige amerikanske universitetscampus.

Selv om organisasjonen nå blir kjeppjaget fra huset ved universitetet i Oklahoma er det fremdeles uvisst hvilke konsekvenser saken vil få for studentene som er avbildet i videoen. Flere har tatt til ordet for at studentene må utvises, og universitetet har satt i gang sin egen etterforskning for å finne ut hvem som deltok i den rasistiske sangen.