Foreldre fratatt barna, endte i blodbad

 
Foto: Skjermdump/milliyet.com.tr
En tyrkisk-norsk mann (45) skjøt først sin kone (29) og far (89), før han selv tok livet sitt. Bakgrunnen skal være at norsk barnevern overtok omsorgen for familiens to barn.
0Shares

Ifølge den tyrkiske avisen Milliyet skal mannen ha uttalt at han ikke har vært voldelig mot barna sine og vært desperat etter å få dem tilbake.

Avisen skriver at mannen tre år tilbake ble dømt til åtte måneders fengsel og seks måneders besøksforbud etter konemishandling. Etter deler av soningen var over, flyttet mannen tilbake til familien.

En tid etterpå dro kona til hjembyen Osmaniye i Tyrkia, mens barna ble igjen med faren. Etter at barnehagen fattet mistanke om vold i hjemmet, ble barnevernet varslet og faren mistet omsorgsretten for barna.

Mannen dro så til Tyrkia og skal ifølge kilder, etter å ikke sett barna på syv måneder, ha vært så desperat at han skjøt sin kone og far, og til slutt seg selv.

Ville kjempe
Kort tid før drapene skal mannen ha fortalt om situasjonen i et intervju til Doğan Haber Ajansı (DHA). Han mente barnevernet i Norge hadde antatt at han også slo barna sine på bakgrunn av den tidligere dommen om vold mot kona. Han hadde også bedt om juridisk bistand i Norge og ønsket å kjempe rettslig for å få tilbake barna sine.

Tyrkisk media har den siste tiden skrevet om flere familier som har blitt fratatt barneomsorgen og interessen for tematikken er stor i landet.