Styret og trenere i cricketklubb går av etter rasisme-sak

Eks-cricketspilleren Azeem Rafiq anklaget tildigere i år klubben Yorkshire for rasisme. Nå har flere trenere og styremedlemmer forlatt klubben.
Englands mest suksessrike cricketklubb er i hardt vær etter rasismebeskyldninger fra eks-spiller Azeem Rafiq.

Yorkshires cricketdirektør Martyn Moxon og hovedtrener Andrew Gale har forlatt klubben sammen med hele trenerteamet etter en lengre etterforskning på anklager om rasisme.

– Vi kan bekrefte at Moxon og Gale, i tillegg til alle medlemmene av trenerteamet, har forlatt klubben i dag, skriver klubben i en uttalelse.

Klubbens nye styreleder Kamlesh Patel sier ifølge Al-Jazeera:

– Avgjørelsene som ble kunngjort i dag var vanskelige å ta, men er i klubbens beste interesse. Uten å gjøre viktige endringer i hvordan vi drives, kan vi ikke gå videre fra fortiden til en kultur som er progressiv og inkluderende.

Uavhengig granskning

Skandalen rundt Yorkshire startet tidligere i år etter at Azeem Rafiq, en tidligere spiller, anklaget klubben for flere rasistiske episoder.

En uavhengig rapport utpekte pakistanskfødte Rafiq som offer for “rasistisk trakassering”. Yorkshire kom med en offentlig unnskyldning, men sa de at de ikke ville gå til disiplinære tiltak overfor klubbpersonalet som ble anklaget for rasisme.

Spilleren selv har erklært for en parlamentarisk kommisjon og anklaget cricketsporten for å være preget av institusjonall rasisme.

For Yorkshire, en av Englands mest suksessrike og historiske klubber, har rasismesaken gjort at sponsorer har trukket seg, og klubben blitt suspendert fra å arrangere lukrative internasjonale kamper. Flere påstander om rasisme har blitt fremsatt av andre spillere, og satt i gang ytterligere interne granskninger i Yorkshire og andre cricketklubber, etter hvert som skandalen har spredd seg.