Gir 30 millioner kroner etter jordskjelvet i Nepal

Enorme ødeleggelser preger store deler av Nepal, som her avbildet i hovedstaden Kathmandu, etter lørdagens jordskjelv. Norsk UD varsler at de vil bidra med 30 millioner kroner til nødhjelp.
Foto: Laxmi Prasad Ngakhusi/UNDP Nepal
– Nå må det internasjonale samfunnet trå til for å hjelpe. Norge varsler derfor allerede nå at vi vil bidra med 30 millioner kroner til nødhjelpsarbeidet, sier utenriksminister Børge Brende.
0Shares

Et massivt jordskjelv rammet Nepal og nabolandene lørdag. Ifølge nyhetskilder var episenteret mellom hovedstaden Kathmandu og byen Pokhara. 

Lite informasjon har så langt kommet ut fra området rundt selve episenteret, men flere bygninger i Kathmandu skal være kollapset. Jordskjelvet skal ha utløst et skred ved Base Camp som er utgangspunktet for bestigningen av Mount Everest.

– Nå er det viktig å få oversikt over hva som er behovene slik at hjelpeinnsatsen kan settes inn så raskt og effektivt som mulig. Midlene vil bli kanalisert gjennom FN-systemet og frivillige organisasjoner. Vi følger situasjonen tett og vil vurdere å bidra ytterligere når vi vet mer, sier utenriksminister Brende til regjeringen.no.

 
Foto : weforum.org/Eric Miller

Løpende kontakt med ambassaden
Ifølge Utenriksdepartementet er det løpende kontakt med ambassaden i Kathmandu og man jobber for å få oversikt over norske borgere i Nepal.

– Siden det ikke er noen plikt for nordmenn til å registrere utenlandsreiser eller utenlandsopphold er det vanskelig å få full oversikt. Telefonnettet i Nepal er ustabilt og strømnettet er delvis nede, skriver man i en pressemelding.

Publikum som er bekymret for familie/venner i Nepal kan kontakte UD på tlf.nr. 23951300

Link til pressebildet