Kerry gratulerte Norge med å hylle Fredens Ring

 
foto: Mark Burrell/USAID
Fredsringen rundt synagogen i Oslo trekkes frem som inspirasjon til verden, går det frem i en pressemelding på nettsiden til USAs utenriksdepartement.
0Shares

Norge er toleransen og framskrittets høyborg, skriver USAs utenriksminister John Kerry i sin 17. mai-hilsen til Norge.

På vegne av president Barack Obama gratulerer utenriksministeren Norge med grunnlovsdagen ved å framheve aksjonen som unge norske muslimer tok initiativ til for å holde vakt utenfor synagogen i Oslo i februar.

Fredens Ring, som initiativet ble kalt, skapte store overskrifter internasjonalt. Saken om de unge idealistene ble blant annet tredje mest lest utenrikssak i Washington Post.

– Norge er et høyborg for toleranse og fremgang. Etter de anti-semittiske angrepene i Paris og København i vinter laget unge mennesker en fredsring rundt synagogen i Oslo. Her ser vi en type mot og samhold som inspirerer verden, 

– Felles verdier
USAs utenriksminister skriver også at USA og Norge er naturlige allierte, blant annet i kampen mot Islamsk Stat (IS) og i støtten til Ukraina.

– Vi er forent gjennom de verdiene som holdes i hevd i våre grunnlover. Gratulerer med dagen, Norge!, skriver Kerry, som selv bodde i Norge da han var tenåring.

Link til pressebildet.