IS selger yezidi-jomfruer til høystbydende

Yazidikvinner skal være utsatt for systematisk kidnapping og seksuelle overgrep av ISIS. De vakreste blir solgt på slaveaksjoner
Foto: Screenshot YouTube
Den islamske stat (IS) sender «de vakreste jomfruene» de tar til fange til slavemarkeder i Raqqa i Syria. Der blir de solgt til høystbydende, ifølge FNs spesialrapportør for seksuelle overgrep, Zainab Bangura.
0Shares

Ifølge Daily Mail angriper IS-krigere yazidi-landsbyer, stripper jentene nakne, utfører jomfrutester på dem, vurderer kroppene deres og sender dem til slaveauksjoner, skriver Dagbladet.

Ifølge International Business Times tvang IS en yazidikvinne til å operere på plass jomfruhinnen 20 ganger, før hun ble tvangsgiftet med IS-krigere.

Også Human Rights Watch har påpekt at IS har utført systematiske seksuelle overgrep mot yazidikvinner etter at 200 av dem ble kidnappet fra sine hjem nord i Irak i august i fjor.

Ifølge FN-rapportøren, blir de jentene som IS betrakter å være de vakreste sendt til Raqqa i Syria hvor de blir solgt på de reneste slaveauksjoner.

– Kjøperne går vanligvis for tre eller fire jenter og beholder dem noen måneder før han selger dem videre, sier Bangura. 

Gravid 9-åring
Ikke alle yazidier som er blitt tatt til fange er blitt ført til Raqqa i Syria. Tidlig i april ble mer enn 200 yazidikvinner, barn og eldre frigitt nær Kirkuk etter at de ble tatt til fange i juni i fjor.

Blant dem var ei gravid ni år gammel jente som skal ha blitt utsatt for grusomme seksuelle overgrep av IS-krigere nord i Irak.