Ukraina ber om hjelp til barn med krigstraumer

Barn i en bombekjeller i Donetsk. Organisasjonen Star of Hope ønsker å hjelpe Ukraina med rehabiliteringssentre for barn med traumer
Foto: UNICEF Ukraine/ Aleksey Filippov
Tidligere i vår fikk den skandinaviske hjelpeorganisasjonen Star of Hope en forespørsel fra ukrainske myndigheter om bistand til rehabilitering av barn fra Øst-Ukraina med fysiske og psykiske krigstraumer.
0Shares

I en pressemelding på organisasjonens hjemmeside bekrefter Star of Hope at ukrainske myndigheter skal ha kommet med en offisiell henvendelse til organisasjonen rundt den pågående krisen.

Jobben krever store ressurser, derfor har Star of Hope Norge sammen organisasjonen Open Heart, som har lang erfaring med humanitært arbeid i landet, sagt seg villig til å arrangere rehabiliteringsleire for barn ved et senter med fagpersonell i Odessa, sør mot Svartehavet.

– Vi ser et stort behov for hjelp til barn som er rammet av krigshandlingene øst i landet. Sammen jobber vi for å realisere myndighetenes forespørsel og vil arrangere tre ukers leire for barna. Totalt håper vi å kunne samle inn nok penger til å hjelpe 1000 barn i løpet av sommeren, sier daglig leder i Star of Hope Norge, Håkon Skaug.

Et pusterom for barn
Senteret i Odessa har utdannet helsepersonell, i tillegg til et stort område tilrettelagt for lek og aktiviteter.

 – Barna har opplevd store traumer, både fysisk og psykisk, og det var derfor ingen spørsmål fra vår side. På senteret har vi tilgang på medisinsk helsepersonell, fysioterapeuter og barnepsykologer. I tillegg er det et trygt sted hvor det legges til rette for lek, ulike sportsaktiviteter og hvile, avslutter Håkon Skaug.