Qatars utenriksminister: – Rasisme bak VM-kritikken

Qatars utenriksminister Khalid bin Mohamed Al-Attiyah, her fotografert sammen med Storbritannias eks-utenriksminister William Hague, sier det siste tids press mot landets VM-tildeling har rasistiske motiver.
Foto: Foreign and Commonwealth Office
Qatars utenriksminister Khalid bin Mohamed Al-Attiyah mener enkelte ikke liker at et muslimsk land fikk fotball-VM.
0Shares

Al-Attiyah sier til nyhetsbyrået Reuters, ifølge The Guardian, at Qatar “på ingen måte” kan miste fotball-VM i 2022. 

– For noen er det veldig vanskelig å svelge at et arabisk, muslimsk land skal gjennomføre mesterskapet, som om dette ikke kan være noen rett for en arabisk stat, sier den qatarske utenriksministeren. 

Onsdag ble det kjent at det amerikanske føderale politiet FBI etterforsker VM-tildelingene til Qatar og Russland som en del av en større korrupsjonsetterforskning av sentrale ledere i FIFA. 

Kontroversiell tildeling
Tildelingen hadde allerede rukket å bli svært kontroversiell, selv før korrupsjonsskandalen i FIFA ble kjent, og pekefingrene har vært sterkt rettet mot Qatar. Eventuelle ekstreme mesterskapstemperaturer har ført til forslag om å ha turneringen om vinteren, noe som har blitt negativt motatt. Også rapporter om elendige arbeidsvilkår, ofte med livstruende konsekvenser for de mange tusener arbeidsinnvandrere som jobber med å bygge VM-arenaene, har føyet seg til kritikken. Opptil flere tusener forventes å miste livet grunnet hete og mangel på sikkerhet på byggeplassen.

Likevel står utenriksministeren på sitt.

– Jeg tror det er rasisme og fordommer som ligger bak denne svertekampanjen, sier Al-Attiyah.

Link til illustrasjonsbildet.