Nektes innreise i Frankrike fra Italia

Lille idylliske Ventimiglia, nær grensen til Frankrike, er nå blitt hjem til 200 irregulære flyktninger som har slått seg ned i byen i teltleire
Foto: Rob Lee
Mens Italia krangler med EU om hvem som skal betale regningen for flyktningstrømmen fra Afrika, har en gruppe flyktninger slått seg ned i den italienske grensebyen Ventimiglia.
0Shares

– Hvor er menneskerettighetene mine? Hvor er menneskeverdet? Det er et stort problem for oss, sier flyktningen Naser Alden Abdulaziz, til NRK.

Naser har flyktet fra Darfur i Sudan, og er blant de 200 flyktningene som har slått seg ned i Ventimiglia.

Flesteparten kommer fra Sudan, Libya og Eritrea, og i tre dager har de holdt til på den steinete stranden etter at Frankrike nektet dem innreise. Nå mottar de hjelp fra lokale innbyggere og Røde Kors. Men hva som venter dem, vet ingen.

Frankrike nekter innreise
Frankrike vil i hvert fall ikke ha dem og overlater problemet til Italia – noe som får Italias statsminister til å se rødt. 

Statsminister Matteo Renzi truet søndag med å iverksette en «plan B» dersom ikke EU viser større solidaritet overfor Italia, skriver nyhetsbyrået Associated Press. Også hans kollega i innenriksministeriet, Angelino Alfano, hadde en klar beskjed til sine partnere.

 
Foto : camera.it

– EU vil oppleve et annerledes Italia hvis unionen ikke slutter seg til en fordelingsplan senere denne uken, er tonen fra innenriksministeren.

Link til illustrasjonsbildet.