Fornøyelsespark anklages for rasisme

Reklamerer med "hottentot" og "bongotrommer": Slik ser det ut på Djurs Sommerlands nettside for besøkende som vil til sommerparkens "Afrikaland".
Foto: Skjermdump/djurssommerland.dk
Karusellen "Hottentot" i Djurs Sommerland i Danmark vekker særlig harme.

Sommerlandet, som markedsfører seg som Nordens største, er kommet i hardt vær etter en polemikk. 

Parken er delt opp i «land» som Bondegårdsland, Piratland, Mexicoland og Afrikaland. Det er karusellene «Hottentot» og «Kannibal-grytene» i Afrikaland som nå blir anklaget for rasisme, melder dansk TV2.

– Forestill deg at man i Djurs Sommerland laget en «jødepark» med noen jøder md klær de brukte i konsentrasjonsleirene, og man kunne kjøre karusell rundt dem. Det ville man ikke synes var ok, sier Josef Nielsen, formann i African Empowerment Center Denmark.

Skjønner kritikken, men vil ikke fjerne navn
Sommerlandet beklager på sin side at noen føler seg støtt.

– Vi har ikke hatt til hensikt å støte noen. Vi har ikke opplevd det før. Vi tar det til etteretning og så ser vi på det. Vi er her for å begeistre gjestene våre, ikke for å støte noen, sier administrerende direktør, Henrik B. Nielsen til danske Metroexpress

Samtidig har fornøyelsesparken ingen planer om å fjerne Kannibal-grytene, Hottentott-karusellen og Afrikaland, til tross for den sterke kritikken. 

– Forlystelsene har vært der i 20 år, og vi har ikke planer om å endre navnene, sier Nielsen til Århus Stiftstidende.