Utenlandschilenere får stemme i presidentvalget i 2017

Oppfølging i utlandet: chilenere i andre land har fått anledningen til å snakke med offentlige representanter, som denne gjengen i Australia i samtaler med det chilenske folkeregistret. Til våren kommer turen til Gøteborg.
Foto: chilesomostodos.gov.cl
I Norge har nesten 8000 personer chilensk bakgrunn. Nå skal de informeres om stemmemulighetene sine, skriver Chiles ambassade i en pressemelding.
0Shares

I dag bor det nesten en halv million chilenere utenfor Chile.  Om man også tar med barna deres, bor nesten 860 000 personer med chilensk opphav i utlandet, hvor mange av dem fortsatt er chilenske statsborgere.

I 2017 kan denne gruppen for første gang avgi sin stemme under et presidentvalg, etter at regjeringen endret valgloven i Chile, som tidligere utestengte utenlandschilenerne fra å avgi sin stemme.

– President Michelle Bachelet har gitt Utenriksdepartementet og alle utenriksstasjonene melding om å informere alle chilenere i eksil om denne muligheten de har til å påvirke  resultatet av Chiles neste presidentvalg. 

Historisk
Begivenheten er historisk, og i den anledningen skal Chiles ambassade i Oslo holde en pressekonferanse i morgen kl. 12.00 i ambassadebygningen i Meltzers gate.

– Hvordan stemmegivningen i utlendighet skal foregå og hvordan chilenske myndigheter skal få kartlagt hvor mange stemmeberettigede chilenere som bor i utlandet, vil statssekretær Osvaldo Soto Valdivia i innenriksministeriet, sammen med generalsekretær i organisasjonen for chilenere i utlandet (DICOEX), Juan Manuel Pino Vasquez, kunne svare på, skriver ambassaden videre i pressemeldingen.