Danmark advarer flyktninger i libanesiske aviser

Ingrid Støjberg er Danmarks integreringsminister.
Foto: Henrik Bjerregrav
Den danske regjeringen har rykket inn annonser i libanesiske aviser for 250.000 kroner. Der advarer man flyktninger mot å komme til Danmark. Det vekker internasjonal oppsikt. 
0Shares

– [Jeg h]ar i dag, som lovet, rykket inn annonser i fire libanesiske aviser som informerer om de endrede vilkårene for folk som vil til Danmark, skriver den danske integrasjonsministeren Inger Støjberg på sin Facebook-profil.

Den danske annonsekampanjen har vakt oppsikt både i og utenfor Danmark. 

– En av de største humanitære katastrofer i nyere tid, og vår regjerings svar er å rykke inn annonser. Det er en parodi, skriver en motstander på ministerens hjemmeside og får mange hundre «likes». Dette ifølge Aftenposten.

Den amerikanske avisen Wall Street Journal rapporterer at annonsen fra den danske regjeringen ble publisert i fire libanesiske aviser på mandag. Ifølge avisen ramser annonsen opp flere av tiltakene den “høyrevridde” regjeringen nå gjør for å bremse tilstrømningen av asylsøkere, blant annet å kutte støtten til nyankomne med 50 prosent.

– Utlendinger som får midlertidig beskyttelse i Danmark, får ikke rett til å hente familiemedlemmer til landet det første året, heter det i tekten, skriver avisen. 

Kampanjen i libanesiske aviser er ikke det eneste den danske regjeringen gjør. Ifølge det minister Støjberg skriver på Facebook, henges teksten opp på asylmottakene i Danmark “på i alt 10 forskjellige språk, og det lanseres en kampanje på sosiale medier”.

– [Vi] kan ganske enkelt ikke holde tritt med den nåværende tilstrømningen. Sett i lys av den meget store tilstrømningen til Europa i disse dager, så er det ekstra god grunn til at vi både får strammet opp og får det effektivt kommunisert ut, heter det videre i statusoppdateringen.

Link til pressebildet.