Ungarn vil kaste flyktninger i fengsel

Grensegjerdet mot Serbia ble oppført av den ungarske regjeringen i 2015 for å holde ute "ulovlige innvandrere"
Foto: Délmagyarország/Schmidt Andrea/Wikimedia Commons
Ulovlig kryssing av grensen til Ungarn kan nå gi opp til tre år i fengsel. Loven trådte i kraft i natt. 
0Shares

Allerede natt til tirsdag ble det foretatt 16 pågripelser i nærheten av grenseovergangen Röszke, tre kilometer fra den serbiske grensen. Flyktninger skal ha forsøkt å skjære seg gjennom grensegjerdet, melder ungarsk rikskringkasting.

Til nå har ulovlig grensekryssing blitt behandlet som en ordensforstyrrelse, men fra og med i natt har man skjerpet strafferammen til tre år i fengsel. Hvis det i tillegg dreier seg om skadeverk, f eks at man skjærer hull i et grensegjerde, kan straffen økes til fem år, skriver Bayerischer Rundfunk på sine hjemmesider. 

Hele grensen stengt
Ungarske myndigheter har nå tettet det siste “hullet” i grensen med piggtrådgjerder. Samtidig kommer meldinger om at Ungarn har sendt tusenvis av mennesker til den østerrikske grensen uten først å ha registrert dem, forteller observatører fra FN, ifølge BR. Reuters-reportere forteller om et tog med 15 vogner.

Siden i går har ytterligere 900 politifolk blitt utstasjonert ved den ungarsk-serbiske grensen sammen med bevænede soldater. Flere tusen flyktninger venter nå i Serbia ved grensen mot Ungarn, eller prøver å finne nye veier inn i Tyskland. Kritikere fra flyktningorganisasjoner hevder ifølge BR at stengte grenser og strengere lover ikke løser flyktningproblemet, men bare utsetter det. De frykter humanitære problemer.