200 syrere og afghanere barket sammen

 
Foto: Skjermdump/mopo.de
Over 200 syrere og afghanere havnet i slåsskamp på et overfylt flyktningmottak i Hamburg natt til torsdag, melder den tyske lokalavisen Hamburger Morgenpost.

To grupper med syrere og afghanere, som holder til i mottaksleiren Bergendorf i den nord-tyske byen, angrep hverandre med jernstenger og steiner, og søppelkasser ble påtent.

Ti personer ble i etterkant av slåsskampen innbrakt til politistasjonen. Etter at situasjonen først roet seg, blusset uroen opp igjen et par timer senere.

Sammenstøtene startet angivelig med en krangel i en dusjkø, melder Morgenpost.

– Folk i grupper av 20-30 stykker gikk løs på hverandre, Slåsskampene var voldsomme og høytlytte. Jeg tenker at andre beboere som ikke var innblandet i slåsskampen var heldige som unngikk å bli hardt skadet, kunne Hamburger Morgenposts repporter på plass fortelle om hendelsen (se bildefaksimilet).

Flere hundre tusen flyktninger og migranter har kommet til Tyskland de siste månedene, og tyske hjelpeorganisasjoner advarer om at det er stor fare for at det oppstår bråk og voldssituasjoner på overfylte mottakssentrene der traumatiserte flyktninger, oftest menn, stues sammen på liten plass, skriver Nettavisen videre.