Lag Ginger Beef

 
Foto: Flickr.com
"Ginger Beef" (storfekjøtt med ingefær) er en populær matrett i Canada, men har sin opprinnelse i kinesisk kjøkken, og kom med de kinesiske jernbanearbeiderne som slo seg ned landets vestkyst på slutten av 1800-tallet. 
0Shares
Geung Ngao Yuk, som retten opprinnelig heter på kinesisk, består av storfekjøtt og ingefær. I den vestlige kanadiske versjonen generelt er de frityrstekte strimlene av oksekjøtt belagt i en mørk søt saus som minner om andre asiatiske sauser basert på eddik og sukker (for eksempel den japanske teriyaki). Den inneholder også smak av ingefær, hvitløk og chilipepper, og serveres vanligvis med tynne gulrøtter og løk i sausen.
Ingredienser

Eggehvite, lett pisket, 1/4 kopp vann, 1/4 kopp hvetemel og 1 ss varm chiliolje (valgfritt). 
Saus: 1 ss vin, 2 ss lys soyasaus, 1 ss eddik, 4 ss sukker (kan erstatte brunt sukker eller honning, hvis ønskelig), 1/2 ts sesamolje, 2 ss vann, chiliolje eller chilipulver (etter smak) og 4-5 kopper olje til frityrsteking.
 
Tilberedning:
Skjær kjøttet i strimler. Kjøttet er lettere å skjære om det er delvis frosset. For å lage ingefærsaft til marinade, skrell og rasp ingefær og klem ut saften. Bland fire ingrediensene til marinaden. Legg til biff og marinér i 30 minutter. 
 
Begynn med grønnsakene. Skjær gulrøtter, selleri og paprika i tynne strimler. Hakk hvitløken og bland sausingrediensene. Pisk eggehviten, tilsett vann, og bland deigen godt. 
 
Varm woken. Ved oppvarming, legg 3-5 kopper olje. Når oljen er klar, legg til ca 1/4 av kjøttet. Stek kjøttet til det er gyllenbrunt. Ta ut og sett til side. La oljen komme tilbake til sin opprinnelige temperatur og legg i mer kjøtt. Når kjøttet er gjennomstekt, rens woken. Varm og tilsett 1 ss olje. Når oljen er klar, tilsett grønnsakene og begynne steking. Dryss med sesamolje og server varm.