Slår alarm om syriske barnebruder

42 flere saker har IMDis Kompetanseteam mot tvangsekteskap og kjønnslemlestelse registrert i 2014 kontra året før vise nye tall. Veldig mange av sakene handler om voldsutøvelse (Foto: Illustrasjon).
Foto: Alyssa L. Miller
Barnebruder fra Syria hentes til Nederland av eldre asylsøkere. Nå vil nederlandske myndigheter endre lovverket for å stoppe denne muligheten. 
0Shares

I Nederland har debatten blusset opp etter en forsvinningssak, hvor en 14 år gammel syrisk jente er forsvunnet fra et asylmottak i Nederland. Ifølge nederlandsk politi er jenta gravid i niende måned og trenger medisinsk hjelp.

Sannsynlig at hun er en av flere barnebruder som har kommet til Nederland den siste tiden ifølge BBC.

Så mange som 20 jenter i alderen 13 til 15 år har fått tillatelse til å gjenforenes med sine eldre partnere på nederlandske asylmottak. Informasjonen om jentene skal stamme fra en lekkasje i innvandringsdokumenter melder den nederlandske nyhetskanalen RTV-Noord.

– Tillatter pedofili
I Nederland er den seksuelle lavalderen på 16 år, men innvandringsminister Klaas Dijkhoff sier til BBC at landet til nå har godtatt ekteskap som involverer tenåringer så lenge de er offisielt registrert i landet de kommer fra. 

Praksisen har fått kritikere til å hevde at Nederland reagerer på flyktningkrisen ved å tillate pedofili. Og myndighetene vil nå endre lovverket for å stoppe barnebrudene.

– Når en 12 år gammel jente er sammen med en 40 år eldre mann, så er ikke dette ekteskap men misbruk, sier politiker i den sittende regjeringen Attje Kuiken til BBC.