– Skoleangrepet i Sverige var planlagt

Slik ser hjemmesiden til Kronan skole ut etter det høyreekstreme knivangrepet torsdag. Nå bekrefter også politiet at angrepet var rasistisk motivert.
Foto: trollhattan.se
Svensk politi mener gårsdagens skoleangrep i Trollhättan i Sverige var planlagt og motivert av hat og rasisme. Gjerningsmannen skrev et selvmordsbrev før han angrep.
0Shares

I brevet skal gjerningsmannen, 21-åringe Anton Lundin-Petterson, ifølge Sveriges Television, ha skrevet at det er “utlendinger som er målet for angrepet” og at Sverige ikke burde ta imot så mange innvandrere, ifølge politiet i en pressekonferanse tidligere i dag, skriver Aftenposten.

Lundin-Pettersson, drepte torsdag en kontaktlærer og en elev med sverd på Kronan skole i den svenske byen Trollhättan. Han utførte angrepet forkledd med hjelm, lang frakk og maske.

Etterhvert har det også blitt kjent at han viste sympati for høyreekstremisme og Nazi-Tyskland på nettet.

Fant selvmordsbrev
Overfor Aftonbladet sier politiet i Trollhättan at de mener skoleangrepet kan ansees som hatkriminalitet.

– Vi mener gjerningen er rasistisk motivert og var planlagt, sier Niclas Hallgren, innsatsleder i politiet i Trollhättan til Aftenposten.

Under ransakingen av leiligheten til gjerningsmannen har politiet funnet det de kaller et «slags selvmordsbrev». 

– Vi mener brevet er skrevet av gjerningsmannen og han beskriver ting som gjør at vi kan knytte dette opp mot hatkriminalitet. Han skriver også om seg selv og hva som vil skje med ham. Vi mener angrepet er planlagt, sier Haraldsson.