– Glemmer hundrevis av milliarder kroner i sine planer

Gunnar Stavrum kritiserer det nye byrådet i Oslo
Foto: Nettavisen
Gunnar Stavrum kritserer det nye byrådet for ikke å ha noen konkrete planer om kostnadene knyttet til flyktningene i hovedstaden.
0Shares

– Erfaringsmessig vil rundt 30 prosent av migrantene ende opp i Oslo. Da vil også mange av kostnadene til integrering komme i hovedstaden, selv om regningene vil bli fordelt mellom staten og kommunen, skriver Gunnar Stavrum i Nettavisen.

Han mener det nye byrådet ikke har gjort en god nok jobb å nevne disse kostnadene i sin plattform, og skriver videre i kronikken sin: 

– Men disse kostnadene er hverken i statsbudsjettet eller beskrevet i Plattform for byrådssamarbeid mellom Arbeiderpartiet, Miljøpartiet De Grønne og Sosialistisk Venstreparti i Oslo 2015-2019.

Vil få konsekevnser for byen
Stavrum mener at dersom ingen planer blitt lagt for hvordan man skal finansiere flyktningtilstrømmingen, vil det få store konsekvenser. 

– Hvis ikke noe skjer, vil både statsmininster Erna Solberg og lederen for «byregjeringen», Raymond Johansen, oppleve at flyktningemilliardene vil spise opp alle andre ambisjoner i budsjettene fremover.

Overrasket statsminister
Statsminister Erna Solberg var også overrasket over at det nye byrådet ikke har nevnt integrering og flyktninger i sin nye plattform.

– Jeg er litt forbauset over at det ikke kom mer på dette i erklæringen, siden dette er den største utfordringen vi har nå, sa Solberg til P4 tirsdag, da hun deltok på en dialogkonferanse i Oslo mellom innvandrerbefolkningen og myndighetene.

NRK meldte i går at flyktningene vil koste staten 767 milliarder kroner, samtidig som ikke alle er enige i regnestykket.