Forlenger oppdraget for redningsskøyte i Middelhavet

Livredder: Redningsskøyta "Peter Henry von Koss" har reddet opptil 1.200 flyktninger som har prøvd å nå Europa via sjøveien. Nå får den videre støtte til sine redningsoperasjoner.
Foto: Redningsselskapet
Redningsskøyta Peter Henry von Koss forlenger oppdraget i Middelhavet med seks måneder. Til nå har skøyta reddet over 1.200 flyktninger.  
0Shares

Regjeringen vedtok for noen dager siden å forlenge innsatsen til redningsskøyta Peter Henry von Koss.

– Dette er gode nyheter og en anerkjennelse av jobben vi har gjort så langt. Siden juli har vi reddet over 1.200 mennesker på sjøen. Nå kan vi bidra med å redde flere. Vi er stolte av å være med på dette arbeidet, sier generalsekretær i Redningsselskapet, Rikke Lind, ifølge NTB.

Redningsskøyta har vært stasjonert på Mytilini på øya Lesvos i Hellas siden juli i år, hvor den inngår i Frontex-operasjonen Poseidon. Om bord finner man mannskap fra Redningsselskapet, norsk politi, samt en representant for gresk kystvakt.

– Dette er et unikt trepartssamarbeid mellom en humanitær organisasjon, norsk politi og gresk kystvakt. Vi opplever en fantastisk samhandling mellom aktørene, der alle tar det beste ut av hverandre, sier Lind videre.

Glad for støtten
Forlengelsen av operasjonen vil koste ca. 1,5 millioner kroner for Redningsselskapet.

– Vi er glad for støtten vi har fått fra det norske folk så langt. Nå som operasjonen forlenges, har vi behov for mer hjelp fra våre støttespillere. Innsatsen så langt har bidratt til å redde over 1 200 mennesker i nød på sjøen. Nå kan vi redde enda flere, sier Lind ifølge NTB.

Klikk her for å se en videoreportasje fra Redningsselskapet om operasjonen i Middelhavet.