Karikaturer i kjølvannet av terroren

Arabiske illustratører tar pennen i bruk for å vise sin støtte til Frankrike
Foto: Faksimile (Osama Hajjaj, Twitter).
Arabiske illustratører lar tegningene sine si mer enn tusen ord.

Al Jazeera skriver i dag om et utvalg arbaiske tegnere som har valgt karikatur-tegning som medium for å uttrykke det de mener om terroren i Paris. Noen av karikaturene har et budskap om støtte og solidaritet, mens andre er mer politiske.

Osama Hajjaj fra Jordan viser Frankrike som en kvinne som gråter over hovedstaden sin (artikkelbildet). Hajjaj jobber til vanlig i avisen Al Arab Al Youm i Amman som illustratør.

Eiffeltårnet, det kjente symbolet på Frankrike, er motiv for en annen tegning, men her riktignok budskapet hardere med en IS-terrorist i fokus. Tegningen ble publisert i den iranaske avisen al-Alam og heter “Wahhabi-terror rammer Paris”.

En mer kontroversiell tegning  er laget av den arabisk-brasilianske illustratøren Carlos Latuff. Her står Francois Hollande og heller bensin på krigsbålet i Syria, mens en IS-kriger “flammer opp” og stikker en kniv gjennom Frankrike. Tegningen har Latuff valgt å kalle “Hollandes eksplosive utenrikspolitikk”.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Det arabiske nyhetsstedet Arab21 har også valgt å fokusere på utenrikspolitikk. Arab21 vil gjerne vise hvordan europeisk utenrikspolitikk nå hjemsøker kontinentet.