Europa advarer asylsøkere mot å komme

70 prosent av alle mindreårige asylsøkere som har kommet til Norge i år, kom fra krigsherjede Afghanistan
Foto: Flickr.com
Norge, Danmark og Tyskland lanserer nå informasjonskampanjer for å begrense antallet asylsøkere som kommer til Europa. 
Xueqi Pang
Latest posts by Xueqi Pang (see all)

Plakater med inforrmasjon fra tyske myndigheter har blitt hengt opp i Afghanistans hovedstad Kabul. De advarer mot å reise til Europa på “bakgrunn av falske forhåpninger”, melder e24.no.

I september skrev Utrop om at Danmark hadde kjøpt fire annonseplasser i libanonske aviser for 250.000 kroner for å advare om at landet hadde innført strengere asylregler. Det vakte intenasjonal oppsikt. Nå følger altså flere europeiske land etter Danmark. 

Norge lanserte en Facebook-side som informerer om strengere asylregler. Siden heter Stricter asylum regulations in Norway. I et av de første innleggene postet 6. november står det:

 
Foto : Facebook.com: Stricter asylum regulations in Norway

Advarer mot menneskesmuglere
De tyske plakatene i Kabul derimot advarer mot å lytte til menneskesmuglere som tegner et bilde av Europa nesten som et paradis på jord. 

– Du forlater Afghanistan? Er du sikker?

Det står det blant annet på plakatene, som også inneholder en adresse til en Facebook-side med informasjon om de mange ryktene som florerer om livet i Tyskland, skriver e24.

– Tro ikke på ryktene og den falske informasjonen som menneskesmuglerne bevisst sprer om den enkle veien til et godt liv i Tyskland. Sett ikke livene deres på spill ved å prøve å flykte til Europa, heter den på siden som styres av den tyske ambassaden i Kabul, heter det videre på plakaten.

Teksten skal ha bli trykt på landets to store språk pashto og dari.